Isnin, 18 Julai 2011

Kaulah SAHABAT kaulah Teman sejati.....

Assalamualaikum...


Rasenye dah lama x on9....maaflah ye coz byk sgt kejenye...mlm nie pun ada prgram Induksi so..
nak wat mcm ne agkn dah tanggungjwb...hehehhe
Dikesempatan aq nak gi kelas nie aq nak hadiahkan wat Sahabat2 aq tercinta...
Terimalah...

Sahabat..
Pada akhirnya kenangan dan cerita kita
Akan ditulis pada lembar terakhir
Seperti kabut hitam yang menutupi langit cerah
Bergeser, digantikan dengan sambutan awan putih
Masihkah kau ingat seperti apa kita dulu..
Merintih kesakitan karena di cemoohkan..
Lalu dibiarkan berjalan sendiri ditengah kebodohan..
dan berlaga diatas medan perang yang penuh kekacauan..
Kurindukan saat itu.. Saat kita duduk bersama
dan bercerita di satu barisan bangku panjang
Bercengkrama dan saling memperhatikan..
Sayang.. kisah itu terjadi terlalu cepat..
dan Sayang..cerita itu ditulis terlalu pendek..
Kau bagai petikan tali gitar merdu yang menidurkanku
Kala aku ingin memejamkan mata..
Kau adalah cahaya lilin kecil yang menerangiku
Ditengah kegelapan malam yang mencekam..
Masihkah kau mengingatku??
Kini kita sudah tidak lagi dihujani oleh rintik air dari langit
Sudah tidak lagi saling menghantukkan kepala diatas tanah
dan kehilangan bau wangi dari aroma tubuh saat bangun tidur
Membiarkan dirimu lenyap tanpa menolehkan wajah ke arah ku..
“..Hati ini tertawa dan menangis
Merasa kehilangan setelah terkenang
Kau sahabat yang hanya lewat ucapan bibir saja
Tanpa mengingat kenangan akan kebersamaan..”
 Ukhwah fillah abadan2......

Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

Jumaat, 15 Julai 2011

"Blogger Pilihan" ...??? thanz Bro Ben Ashaari....



Pertama-tama sekali thanz bro coz pilih blog bexraz sbg blogger-pilihan....
kalo x cyer hehehhehe tekan lah kat banner atas k ..
heheheh(mcm bangger plak)...biase la x prnah jd pilihan sper2..heheh
harap dpt lg ramai mmber kat blog dismping dpt merapatkan ukhwah dintara blogger2 yg len....
thanz sgt bro... i really appreciate it....

Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

BEN ASHAARI dan SEKOLAH

Assalamualaikum....


Tensiooon!!!
yang aq tau mmg aq tension, pening dan mcm2 aglah..
korang byangkanlh aq kene cari syarah hadis paz 2 yg aku jmpe sume bahasa arab..
ha paz 2 kene translet b.arab...oh..tension....
dahlh minggu dpn hari selasa kene hantr..OMG..
pleze help me.....

Sekolah+Tandas+Buang Pengawas...hahahahha

tp xpew sblm aq lg tension aq nak ajak korang sume join 1 contest dari benashaari.

senang je contest nie nak tahu tekan banner kat atas 2 k..hehhehe

Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

"Blogku belum popular.."

Assalamualaikum...


Penatnyer hari nie...nie pun baru blek kelas...hahaha...
tp xpew...krna kesabaran serta kekuatan aq...
aq trys melangkah ke blog supaya dpt updte yg terkini...
hahahha..
ka ar sebelum aku gi mandi nie...(hahaha kantoi x mndi ag)
aq nak korang sume join 1 segmen nie..
senang je.. kalo nak tahu lebih lanjut jom terjah lulu-pages....

4 ur lulu infrmtion sebab apa blog aq nie blum popular sbb aq blum jd artis..heheh
agaknyerlah....kalo dh jd artis popular lah blog nie..juz joke..
sbnarnya aq rase ar sbb aq x selalu updte paz x tau ape nak wat..hahah
dan InsyaAllah blog aq bakal akan mnjadi popular suatu hri nnt..heheheh(berangan)..

ha apew ag senangkn segmen nie jom join....


Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

Khamis, 14 Julai 2011

Jom Join Bloglist Ajeyy Rawk

Assalamualaikum...

Terjah punyer terjah rupanya dah pukul 12 mlm.. fuuuhh...
dah lah esok klas pkul 9 hingga pkul 12... tension aq...hahahha
tp xpew krana nak mncapai kejayaan dlm hdup kenalah blajo btul2...
sem lepaz dpt anugerah dekan alhamdulillah...(bkn nak bangger yerk)
insyaAllah sem nie anugerah naib canselor plak..hahaha(berlagak)...
kwn2 doakn kite tau...hahaha

merepek btul aku nie tgh2 mlm...
acttly aq nak gtau korang sebelum aq terlelap nie aq nak korang jom lah join segmen dari ajeyyrawk
simple je kalo nak join tp aq kat cini *terlebih sudah.... hahahaha

k..4 ur imfrmation contest nie tarikh tutup lama ag oleh itu mai kite pkat ramai join k...
untuk ketahui lbeh lanjut juz gi tekan banner kat atas 2 k...
lastly..gud nitz sume....

Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

Mega Giveaway by Yana & Cik Putih

Assalamualaikum...


Mlam nie aq ade meeting gi perak sblm aq gi...
aku nak join 1 contest nie...
jom ar join ramai2 dpt hadiah tau...
free ag 2... heheheh

mcm biaser aku tag kat my best friend aq..hehehhe

senarai sponsor :


jom ar join pepehal jom terjah blogs alyaeyanaqaisara dan qalbisakinah..



Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

"SEGMEN JOM KENAL DAN TAMBAH RAKAN BLOGGER"..

TERJAH CEPAT SEBELUM 10 MALAM NIE!!!


Simple je kalo nak join contest nie... kalo nak join klik banner kat atas k....

Acctly my nme m.zulfikar(secret tau)..heheheh
Mula berblogs nie dah lama tp skrg bru ar nak brjinak2 iaitu pada 16 mei 2009...
follower bru jer 110 org...nak tambah ramai2 lagi x kira berapa...heheheh

Jom aper ag....TERJAH....

Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

..Pangkor Giveaway..

TERJAH !!


Slamat ptg sume...sblum aq gi mandi nie...heheheh(tgh bugsyuk).. aq nak join 1 segmen...
mcm best je...nak tau ? pergi pangkor? sper yg x nak pergikn...hahahha
free lg 2....
jom ar join kalo nak tahu lbeh lnjut jom kte terjah kunangkunang ataupn mmber die fizulhqkim

Jom kita pergi pangkor...hehhehe

Tarikh Tutup lama lagi tau...hahahha 17 JULAI 2011jam 12 malam k..

Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

Rabu, 13 Julai 2011

GA sempena ramadhan by Cik Gugu

Assalamualaikum.



Atoyai lagi 2 minggu nak pose dah oleh itu aku nak join satu contest..
kalo korang nak tahu lebih lanjut terjah cini tau cik gugu......

My name m.zulfikar heheh cute x name nie...
umur aku mude ag bru 21 taun...
masih study lorh kat melaka sebelah London Universiti...
huahuahua...

Tarikh Tutup lama ag...31 julai 2011

"Selamat Menyambut Ramadhan al-mubarak"
Allahumma bariklana fi Rajab wa Sya'ban, wa ballighna Ramadhan


Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

JOM TERJAH!! GIVEAWAY 1MINGGU 1 BUKU

Assalamualaikum...


Jom kita bacer buku....sper nak join segmen nie terjah kat cini k bukuhargapatut..

Tag kat sper2 jer yg bcer segmen nie...heheheheh =)...

Tarikh tutup 18 Julai ingat 2...

"Membaca Kunci Kejayaan"

Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

MARI-MARI PROMOTE BLOG KAW3X

Assalamualaikum......


Relex jap sebelum gi kuliah ptg nie....aku nak join segmen nie...
sebelum 2 aku nak promot kat korang semua jom ar kita join dan promote blog kaw2 punyeee...
untuk keterangan lanjut jom terjah Jejaka Stylo

Macam biaserla org yg aku tag member baik aku...heheheh

Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)


Hari ini aku sedih sangat coz first aku terjumpe video tentang luahan anak untuk mak dieorg.....
entah knpa paz aq tgk atie aku rasa hiba sgt(heheheh)..
...jom kita layan video dari anwarhadi..


Inilah video yang telah membuatkan air mata jantan aku mengalir dengan begitu deras..

aku rase mcm dah kat luar negara plak....
walaupun baru sebulan x jumpe tp kerana SAYANG..RINDU..
dan aku teringat time dulu die yg membesarkan aku...
die yang memberi kasih & syg tanpa ada penat jemu...
Dialah juga yang menjaga adik2 serta selalu mengambil berat tentang anak2..
termasuk aku...
Khas wat ibu...
along sayang sangat ibu...
along janji akan belajar bersungguh-sungguh dan tak akan menghampakan perasaan ibu lagi...
along tahu along dah banyak susahkan ibu sewaktu dulu...
tapi sekarang along akan cuba untuk berubah..
along akan menjadi anak yg terbaik...
I LOVE U so much...i cant show my love to her not with mouth..but with action..i love u mom!..


(gambar dgn mom time aku konvo)

Second aku terjumpe video nie plak pasal ayah...

 

paz aku abiz tgk video nie aku terkenang wajah ayah..heheheh
disebabkan aku tak berapa rapat dgn bapak aku tp..
still aku syang die sgt...aku rindu...
biaser la kan bapak aku kerje balik lewat kekadang mlm plak 2..
semata2 ingin mencari rezeki untuk anak2...
ayah...along sayang ayah sangat..
walaupun along x ucap syg pada ayah tp along buktikan..
dgn perbuatan..dgn kasih dan sayang...

(gmbar with my father sewaktu form 6)


Thanz mom and dad 4 evrytg... i alwys luv u so much....

Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

TERJAH !! "MEGA GIVEAWAY AMALINA BEST!!"

Assalamualaikum...


Senarai nama sponser2 GA...


HADIAH YANG MEMANG AKU RASE X AKAN DAPAT...hahahah
-hanfone case dari mamaleesya
- keychain dari joojoocraft
- topap dari tengkunizam

Benda yang paling aku nak diantara hadiah diatas biaserlah TOPAP.......
sebab topap adalah keperluan yang amat penting sekali dlm hidup...hehhehe

Aekarang aku akan tag kat...

Tarikh tutup ingat tau 25 JULAI....(sempat ag leh join ramai2)...




Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

"SEGMEN KENALI BLOGGER SPORTING"

Assalamualaikum...


Halooooo semua....skrang kita terjah another contest dari Miss Tia... 
Dalam contest ini kte kena jawab soalan jerk....simple kan...
Apelagi JOM JOIN...

JANTINA:
lelaki
UMUR:
21
STATUS:
dalam perhubungan
T.TINGGAL
pontian johor

SENANGkn contset nie...apalagi jom join just tekan kat bannner atas jer k... bye...

Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

Contest Link Blog Saya Unik??

Assalamualaikum.....


Sementara nak masuk waktu maghrib nie aku nak terjah satu contest yang di anjurkan oleh Nurul Wahidah
kalo nak join contest nie singgah lah dulu kat Nurul Wahidah tgk dulu syarat2nyer k...hehhehe

Link blog aku...hahah
http://bexraz.blogspot.com/ aku rase unik sangat sebab BEXRAZ ialah gabungan nama
yang aku cipta pada tahun 2005 time 2 aku form3...hehehhe
ala time hangat2 bercinta...
dan sampai sekarang aku tetap berpegang pada bexraz...

 bexraz...nama yang sangat istimewa...
 bexraz...nama yang sungguh besar ertinya...
 bexraz...selamanya tetap dihati....
 bexraz...walu jasad terkubur nama  bexraz tak akan sesekali hilang dari reliti...

heheheheh....bersajak kejap aku nie...walaupepun nama  bexraz... kekal dihati aku selamanya..
hahahahah

Tarikh tutup lama ag 29 ogos 2011

Hadiah??
1.Topap RM30
2.Topap RM20
lumayan 2...

Dan nama yg aku tag...

Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

GILER BOLA ! MALAYSIA vs ARSENAL !! cepat sper menang??

Assalamualaikum….



Sepertimana yang kita bahawa pada malam ini perlawanan antara malaysia & arsenal akan menjadi sebutan ramai... yang pastinya kita tidak akan ketinggalan untuk melihat perlawanan tersebut...
Untuk itu mari saya memperkenalkan ajk serta jawatan kuasa serta pengerusi majlis pada malam Gemerlapan MALAYSIA VS ARSENAL

NAMA PASUKAN : ARSENAL


SENARAI PEMAIN:



NAMA PASUKAN : MALAYSIA(HARIMAU MALAYA)


SENARAI PEMAIN :


Perlawan Persahabatan diantara Malaysia menentang Arsenal amat sengit, Setiap pasukan telah menurunkan barisan pemain terhandal mereka (sepertimana nama diatas),dalam perlawanan tersebut semua pemain bermain dengan penuh disiplin, Pada separuh masa pertama perlawanan kedua-dua pasukan saling menyerang ke kubu lawan dengan tektik mereka sendiri, Dalam aksi serang menyerang barisan pertahanan telah bertungkus lumus menyekang pihak lawan daripada bola masuk ke dalam jaring, mereka menggunakan tektik seperti CROS,COUNTER ATTACK, dan banyak lagi......Setelah 15 minit masa rehat perlawanan diteruskan dalam separuh masa kedua ini keadaan semakin sengit kedua2 pasukan buntu mencari gol, semangat mereka tidak luntur disebabkan sorakan para penonton yang menyokong mereka dan memberi semangat, Pada minit ke 79 hasil daripada pertukaran pemain tengah melaysia gerakan yang cantik telah menghasilkan gol yang DRAMATIK , Gol tersebut dijaringkan oleh pemain penyerang MALAYSIA yang bernombor JERSI 17, Gol tersebut adalah hasil dari umpanan pemain gantian yang mengelirukan barisan pertahanan ARSENAL, habis 90 minit perlawanan WISEL penamat telah dibunyikan dan penonton BERSORAK DENGAN GEMBIRANYA........

SEKIAN LAPORAN DARI SAYA MAZIDUL JULULUDUN HUSUN MELAPORKAN UNTUK BERITA 34-03 SAIDINA ABU BAKAR KOLEJ UNIVERSITI KUALA SUNGAI LAMA BRUNEI...

Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

Selasa, 12 Julai 2011

Jom Terjah!! CONTEST: BLOG SAYA COMEL

Assalamualaikum...


Syarat-syarat:

Follow blog http://unknonymous.blogspot.com dan like page dia.
Buat entry contest dan tag kepada 4 orang.
Tinggalkan link entry tu kat sini :)
Hadiah:
1# RM100 cash
2# RM50 topup
3# RM30 topup
Taggie people:
Tarikh tutup: 17Julai2011


Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...