Isnin, 29 Ogos 2011

Bexraz Beraya atau Tidak??


Assalamualaikum...
Chat semua? 
Akhirnya kita semua dah sampai ke penghujung ramadan...
Sedih sgt coz x tau ag samaada kita tahun dpn brjumpe lagi di ekademi ramadan ataupn tdak..
bexraz harap I.Allah kita brjumpa lagi di ekademi ramadan tahun depan...
Tuk pengetahuan korang bexraz sekarang masih kat rumah blum blek kampung..
sok pagi bru gerak.. hehehhe
bexraz kat dlm blek berdua dgn adix bexraz..
mami2 bexraz dgn adix perempuan semua tgh masak... hehheh
dah x sabar nak berbuka nie...
yg penting esok dah x pose...hehehhee...
Akhirnya bexraz pun x leh lama nie coz nnt kne bebel coz x tolong dieorg.. so..
akhir kata..
Bexraz minta ampun dan maaf kat semua yg tersayang,kekawan lama.... 

-sek.keb tengku mahmood iskandar 2 bath 2002
-sek.aga.bugisiah tampok bath 2007
-maahad johor batah 2008
-kolej islam johor 2009

selain itu bexraz nak ucapkan yang teristimewa bekas anak2 murid bexraz..

-sek.agama.penerok pontian 2009
-sek.keb.sungai bunyi 2010

Tdak lupa juga tuk kekawan kat Kolej Universiti Islam Melaka..
Expecially- bdak2 DPSM dan budak2 bilik 34-03 saidina abu bakar..hehehhe

Bexraz harap korang maafkan dose bexraz samaada yg terzahir ataupun tdak yg tersengaja ataupun x sengaja....
maafkan bexraz k... semoga lebaran tahun ini lebih bermakna wat kita semua....
SELAMAT HARI RAYA....

ikhlas dari bexraz & isteri...


Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

Sabtu, 20 Ogos 2011

Ops Berbuka Puasa di Tepian Pantai & Cerita lucu disebaliknya...



Assalamualaikum..
Hai semua..
Hari nie bexraz juz nak gitau je..
Dan sebagai kenangan bexraz pada ramadan kali ini..
Tadi bexraz brsama ajk2 dpsm berbuka puasa kat Restoran Terapung..
ala2 tepi pantai gitu...
hahahaha..
acctly mmg best sangat antara kenangan yg tak dapat dilupakan ialah...
tiba2 je terdengar bunyi orang jatuh dari kerusi...hehehe
apa lagi terkejut ar semua org kat citu tp bexraz cover ar ketawa coz *hilang pahala puase nnt...hehe
bexraz bukan mengutuk tau nie..
tp sbg kenangan yang paling bexraz x dpt lupakan pd mse 2..
bexraz harap korang yg nmpak kejadian 2 jgn mengumpat plak k..
semua 2 takdir yg Allah tentukan...hehe
bexraz harap org yg jatuh 2 jgn marah bexraz tau sbb wat post nie..
bexraz juz nak berkongsi suka dan duka..
k skrag bexraz nak tunjukknlah antara aksi2 time berbuka 2 k...heheh
jom kita layan....














Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

Khamis, 18 Ogos 2011

Terima Kasih Untuk segalanya.....



Hai semua...
bexraz x bleh plak tdo mlm ni...
so x aleh2 bexraz tringat plak kat *bekas anak2 murid bexraz...
kalo korang nak tahu dulu bexraz paz stam bexraz trstop jap dr smbing blajo sbb mslh2 trtentu...
disebabkn boring kat umah bexraz cari kerja...
akhirnya bexraz dpt krja jd cikgu Sekolah Agama Penerok kat Pontian...hehehe
Kat sek agama lah bexraz mengenal erti seorg guru..
dan untuk pengetahuan korang semua serta bkas anak2 murid sek agama..
Koranglah(anak2 murid sek agama) anak2 murid bexraz yg prtama sekali..
dan bexraz xkan pernah lupakan korang...
bexraz rindu sgt kat korang semua...
mcm2 bexraz belajar dgn korang...
erti seorg guru,erti kasih-syg anak2 mrd & mcm2 ag...*sdeh plak..hahaha
Kat bwh nie gambar2 kenangan bexraz dgn anak2 murid tercinta... hehehhe






amacam?? mcm cikgu k anak murid?? hahaha..
Selepas 2 bexraz ada mohon ag tau...
bexraz apply jd cikgu sandaran kat sekolah kebangsaan plak...
akhirnya bexraz dihantar ke Sekolah Jenis Kebangsaan Cina..
time kat sek cina bexraz x rapat sgt dgn anak2 murid coz al-maklumlah semua bdk2 cina ...
bexraz x fhm apew dieorg ckp..hahahha
selepas setahun abiz contrak bexraz dihantar plak kat Sekolah Kebangsaan Sungai Bunyi Pontian..
Kat sek keb lah bexraz rapat dgn semua termasuk cikgu2..
time kat sek keb bexraz kene ngajar P.islam bg bdak2 Tadika dgn bdk2 Pendidikan Khas..
awal2 bexraz ngajar bdk2 p.khas mmg saket hati..
biaserla semuanya bdak2 yg lemah IQ..
tp bexraz cuba sedaya upaya ajar diorg..
bexraz amik hati dieorg...
bexraz anggap dieorg sume mcm adik2 bexraz.. hehehehe
bwh nie plak gmbar time kat sek keb..






Akhirnya semuanya jadi kenangan wat bexraz...
bexraz kene teruskan perjuangan bexraz..
bexraz kene sambg gak blajo...
Untuk yg mengenali bexraz...
x kira sek agama or sek keb...
bexraz rindu sgt dgn korang semua...
kalo bleh bexraz nak jumpew blek korang...
semua kenangan manis mahupun pahit bersama korang takkan pernah bexraz lupakan...
bexraz Sayang sangat korang semua...
lagi2 bdak2 sek agama penerok..
sy mntak maaf sgt sbb xdpt jd ustaz yg trbek tuk korang...
sy trpaksa teruskan perjuangan sy sbg seorg plajar...
Khas buat anak2 murid yg bexraz plig syg syafiq,aliman,adib,mahfuzah,amira fitri,zulhaziq..
ati,halim,nasiruddin,ain,puteri dan yg len2...*sory sy lupa..
Saya sayang kamu semua dan sampai bila2 sy xkan lupakan korang...
sy harap awk semua doakan sy dan sy sentiasa doakan kejayaan kamu semua...
Terima Kasih Untuk segalanya.....














Last sekali inilah hadiah2 terakhir yg pernah bexraz dapat sepanjang bexraz jd seorg guru...
Dan yg paling xkan bexraz lupakan bexraz pernah Mengaut Gelaran guru paling POPULAR & SPORTING..
thanz semua... bexraz xkan pernah lupakan korang... Luv u al..





Sekian....



Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

Header for Si Langit Biru......



Assalamualaikum...
Salam ramadan semua...
Dah lama bexraz x update coz internet lembab nak mam**s..hahaha
Nasib bek mlm nie ok... 
Sebenarnya bexraz rase boring gak asyik menghadap blog coz x tau nak update yg terbaru..
dan post nie bexraz wat untuk sahabat bexraz iaitu Si Langit Biru...
Smlm member bexraz nie Si Langit Biru suruh watkn header tuk blog die..
Nasib bek bexraz free ader lah masa bexraz watkan...
tapi sory la Si Langit Biru coz bexraz wat main letak2 jerk..hehehehe
Setelah bertungkus lumus sehinggakan tangan pun dah jadi kaki agaknya...hahaha
akhirnya siap gak...
Korang nak tgk x?? heheh
Bexraz harap korang dpt komen k...
Komen korang bexraz amat hargai lagi memerlukan..hehe
Dengan ini bexraz mempersembahkan...



1.Header awal2 sekali..

2.Edit cikit2...hehehe


 3.Last edit *makin x lawa...hahaha

Akhirnya siap gak header tuk Si Langit Biru..
bexraz harap Si Langit Biru dpt trima header nie walau x seberapa...
Bexraz nak ucap thanz Si Langit Biru coz sudi lagi menyudikan diri krana mmberi kpercayaan kat bexraz..
hahahha...
k lah... cukup setakat nie k...
bye2.. jumpe ag... luv u all...


Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

Isnin, 15 Ogos 2011

Bexraz Johan pertandingan Sajak?? hehehe



Assalamualaikum...
First thanz 2 Y.A.B Dato Ali Rustam(Menteri Besar Melaka)..
Sbb bg hadiah tadi..hehehhe
Bexraz x sangka plak bleh johan sajak mlm td...
Acctly thanz 2 all my frenz coz doakan bexraz k..
Bexraz hargai korang sume...
Tapi disebalik semua 2..
bexraz nak citer sesuatu yg mmg kelakar la...hahaha
dipendekkan cerita la yerk...
aderla beberapa org girl nie panggil bexraz *adik...
bexraz terkejut *adik?? mudenyer bexraz nie?? hahha
paz 2 bexraz gelak je ar...
Slpaz bexraz amik hadiah dieorg tanyer la bexraz...
"adik nie sem berapa?? sem 1 k??
bexraz terus jwb... "sem 3"..
dieorg sume terkejut beruk bexraz sem 3 rupanya... hahaha
tp bexraz bangga la sbb ade gak girl panggil bexraz nie adik..
sebenarnya Bexraz nie umur lagi tua korang sume tau... 
walaupun bexraz dah tua 21 tahun tp bexraz ttp anggap bexraz nie *mude... 
16 tahun ok x?? hehheheh..

K skrg bexraz nak tunjuk lah apew yg bexraz dpt td k...



Baju,wang tunai,sijil dgn beg paling mahal la pulak... hahahhaha


Ini je la yang bexraz dpt tunjuk k... hehehehe 
apepun thanz k.. doakan bexraz...
luv u all...



Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

Ahad, 14 Ogos 2011

Hai Bexraz dah tukar header baru......

 Assalamualaikum....
salam ramadan...
mlm td bexraz ader wat design header blog baru...
penat bexraz wat akhirnya jadilah sepertimana diatas 2..heheh
k sekarang bexraz nak tunjukkan korang semua antara header2 yg bexraz wat mlm td...
bexraz harap korang dapatlah komen mner yg terbaik..
bagi bexraz yg bexraz gune skunk nie.. tp x tau la korang sume kn...heheh
Bexraz HARAP sangat korang komen k paz 2 korang pilih yg terbaik untuk Header Blog bexraz nie..
heheheh...bexraz syg korang sume....

1. Header Pertama
 Nampak mcm lawa tp mcm x sempurna hehehehe

2.Header Kedua
Header ni bexraz tukar huruf "a" jadi gambar tengkorak 2.. heeh nmpak mcm x sempurnakn..

3.Header Ketiga
Nie header blog bexraz sebenarnya tp yg nie bexraz blum colour kn lagi....heheh tp nmpak mcm lawakn... 

Yang bwah nie plak header lama blog bexraz...heheheh 

Bexraz harap korang sume harap beri komen k mane yg paling lawa dan sempurna hehehhe...
k salam ramadan semoga ramadan kali ini lebih bermakna watb kita semua.. heheheh


Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

Sabtu, 13 Ogos 2011

Terjah !!




Assalamualaikum…

Hari nie bexraz nak gtau td bexraz terjah 1 blog nie...
(member sekelas rupanya..hehehe wat2 x knal)
Romantik tau blog AS nie... hehehhe
Macam2 ader... dulu first time bexraz terjah juz simple jerk...
Yg ader hnya cerpen dan nasihat...
Tp skunk nie...Blog AS dah semakin maju dan kebanyakannya...
Luahan hati dan perasaan... 
Tp yg korang prlu tahu..
Mmg best blog AS nie... hehheheh..
Apa lagi JOM TERJAH...






Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

Bexraz masuk sajak hari nie....


Assalamualaikum.....
Salam Ramadan ke 13...
Smoga kita mndapat rahmat ramadan yg pastinya hanya pada Bulan Ramadan yg mulia ini...
Hari nie Bexraz nak kongsi cikit...
Pagi td bexraz masuk prtandingan SAJAK b.mlayu..
but korang nak tahu x??
hanya 3 org pserta, 2 ajk dan sorang je penonton....
hahahha....
and kalo korang nak tahu bexraz rase mcm bexraz jerk yg berfeeling time sajak 2.....
yg 2 org lagi 2 hempeh...
bexraz nak uplode video kteorg but.. line lembab...
oleh itu bexraz nak korang hayati k sajak yg bexraz bacer pagi td....
bce dgn hati yg trbuka k... coz mlm td dlm pkul 3 pg sblm sahur bexraz wat latihan jap...
tiba2 airmata bexraz mengalir tanda betapa hinya bexraz ini...hehehhe
k..k... jom layan bexraz nyer sajak....

" Hanya Untukmu Ya Allah Disepanjangku "
By Rafael Prisai Sajak 

Ya Allah, Ya Rahman Ya Rahim….
Jika Engkau takdirkan perpanjang usiaku
Tetapkanlah aku selalu di jalan-Mu
Agar aku istiqamah menapaki ridho-Mu
Teguh menjalankan perintah-Mu dan tunduk pada ketentuan-Mu
Dan jangan biarkan sia-sia sisa umurku berlalu.

Ya Allah, Ya Malik Ya Quddus….
Terangilah hatiku dengan cahaya cintaMu
Basuhlah dosaku dengan airmata munajatKu
Hingga aku mampu bersuci untuk datang ke altarMu
Hingga segumpal darahku selalu bertasbih AsmaMu

Ya Allah Ya Salam Ya Ghaffar….
Jika Kau percayakan kepadaku ujian yang berat untuk kupikul di bahuku
Karuniakan kesabaran pada diriku
Jagalah qalbu ini dari prasangka buruk kepada-Mu
Ketabahan adalah perahuku dalam mengarungi samudra kasihMu
Kuatkan iman agar tak lebur oleh tangis kesemtaraan dan semu
Agar tak rapuh jiwa ini merenungi hikmah di balik rahasia-Mu
Lembutkanlah hati ini mengeja makna Cinta-Mu

Ya Allah Yaa Bari Yaa Jabbar….
Jadikan jiwa ini pecinta kalam-Mu dan sunnah kekasih-Mu
Yang mengiringi setiap denyut nadi dan menemani setiap alunan nafasku
Jadikan hati dan akalku tamak dalam kebaikan dan kebenaranMu
karena ku tak mampu menanggung azab yaumul hisabMu
Maka RahmadMu yan ku tuju
Tak ingin ku perpaling dariMu

Ya Allah, Ya Rahman Ya Rahim….
Ku hanya ingin sangkaMu
Sedang sangka saudaraku adalah cambukku
Ya Allah ku hanya milikMu, maka ampuni dan naungi jiwa dan ragaku
Tempatkan aku sebagai KekasihMu
Amiin Ya Rabbal Alamiin

Korang jgn lupe doakan bexraz k...... hari isnin nie penyampaian hadiah... harap2 BEXRAZ MENANG !! amin...



Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...