Sabtu, 13 Ogos 2011

Bexraz masuk sajak hari nie....


Assalamualaikum.....
Salam Ramadan ke 13...
Smoga kita mndapat rahmat ramadan yg pastinya hanya pada Bulan Ramadan yg mulia ini...
Hari nie Bexraz nak kongsi cikit...
Pagi td bexraz masuk prtandingan SAJAK b.mlayu..
but korang nak tahu x??
hanya 3 org pserta, 2 ajk dan sorang je penonton....
hahahha....
and kalo korang nak tahu bexraz rase mcm bexraz jerk yg berfeeling time sajak 2.....
yg 2 org lagi 2 hempeh...
bexraz nak uplode video kteorg but.. line lembab...
oleh itu bexraz nak korang hayati k sajak yg bexraz bacer pagi td....
bce dgn hati yg trbuka k... coz mlm td dlm pkul 3 pg sblm sahur bexraz wat latihan jap...
tiba2 airmata bexraz mengalir tanda betapa hinya bexraz ini...hehehhe
k..k... jom layan bexraz nyer sajak....

" Hanya Untukmu Ya Allah Disepanjangku "
By Rafael Prisai Sajak 

Ya Allah, Ya Rahman Ya Rahim….
Jika Engkau takdirkan perpanjang usiaku
Tetapkanlah aku selalu di jalan-Mu
Agar aku istiqamah menapaki ridho-Mu
Teguh menjalankan perintah-Mu dan tunduk pada ketentuan-Mu
Dan jangan biarkan sia-sia sisa umurku berlalu.

Ya Allah, Ya Malik Ya Quddus….
Terangilah hatiku dengan cahaya cintaMu
Basuhlah dosaku dengan airmata munajatKu
Hingga aku mampu bersuci untuk datang ke altarMu
Hingga segumpal darahku selalu bertasbih AsmaMu

Ya Allah Ya Salam Ya Ghaffar….
Jika Kau percayakan kepadaku ujian yang berat untuk kupikul di bahuku
Karuniakan kesabaran pada diriku
Jagalah qalbu ini dari prasangka buruk kepada-Mu
Ketabahan adalah perahuku dalam mengarungi samudra kasihMu
Kuatkan iman agar tak lebur oleh tangis kesemtaraan dan semu
Agar tak rapuh jiwa ini merenungi hikmah di balik rahasia-Mu
Lembutkanlah hati ini mengeja makna Cinta-Mu

Ya Allah Yaa Bari Yaa Jabbar….
Jadikan jiwa ini pecinta kalam-Mu dan sunnah kekasih-Mu
Yang mengiringi setiap denyut nadi dan menemani setiap alunan nafasku
Jadikan hati dan akalku tamak dalam kebaikan dan kebenaranMu
karena ku tak mampu menanggung azab yaumul hisabMu
Maka RahmadMu yan ku tuju
Tak ingin ku perpaling dariMu

Ya Allah, Ya Rahman Ya Rahim….
Ku hanya ingin sangkaMu
Sedang sangka saudaraku adalah cambukku
Ya Allah ku hanya milikMu, maka ampuni dan naungi jiwa dan ragaku
Tempatkan aku sebagai KekasihMu
Amiin Ya Rabbal Alamiin

Korang jgn lupe doakan bexraz k...... hari isnin nie penyampaian hadiah... harap2 BEXRAZ MENANG !! amin...



Jangan lupew Follow,komen,like and share ok =)

2 ulasan:

c Kartun berkata...

aminn...sem0ga brjaya k ^_^

bexraz berkata...

thanz..... amin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...